Wednesday, July 13, 2011

LAKSA PENANG

Assalamualaikum dan slamat malam..sebelum nak shut down utk ari nii jom kita cuci mata dulu dgn menu dinner kami tadi..Alhamdulillah kenyang sgt dgn rezeki Allah SWT..ari tu dh bt laksa klate and ari ni kita ke penang plak yee..baru adil dan saksama kan hehee..

Kita layannn pic la dulu mlm nii..resepi cam malas plak nak menaip..Ya Allah..mata rasa cam xleh nak buka luas dah nii tapi duk sabar jap coz nk tgk CSI hikhikk..Sambil2 tu bleh la tgk resepi asal dari Akak Chik Mimi.. mmg sedap resepi laksa penang Kak Mimi..Tq kak..Laksa Kak Mimi ada daun pudina..laksa yana ada daun salad..xpe lah..maless nk p beli tmpt lain semata2 nk daun pudina tu jee..kita mkn apa yg ada je la ek..yg penting kuahnyaa mmg sedap..maveless..Yana mintak izin share kat sini plak yee..esk kita ltk resepi yee..layannn :=)

LAKSA PENANG



14 comments:

nuwairani ismail said...

ala kak yana....nampak pekat aje kuahnya... ni dah masuk musim laksa @ laksam pulak ke? banyak betol entry laksa @ laksam....teringin......

Nieza said...

uishhh sedapnya laksa tu..sukax2...ada lagi tak nk tumpang mkn ni..hehe

Chik Mimi said...

assalam yana ,lama akak tak buat laksa sedapnyaaaa terliur tengok laksa yana,kena tak dengan selera yana tu?

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum yana..
wah ada laksa ler kat cnie... akak terus lapar tau... dah lama akak x makan laksa... nak buat mmg x reti... heheheh.. asyik2 beli jer..

Amie said...

selamat pagi Yana,
sekali pandang laksa tu rasa nak terkam je... apa boleh buat, mata aje yg boleh pandang...hu hu hu sedapnya!

Nurul said...

Salam, Yana...

Terliur plak tgk laksa tuh... sedappppnya dapat pekena laksa time ni... :)

cik cek said...

yana...ada lagi ka Laksa...kak cek mai ni nak rasa semangkuk...kechur dah dok nengok....:)

YANA SHAIFUL said...

Nani: sedap bt pekat..bg lebih isi ikan tuu..K.yana ni br abih pantang laksa..sbb tu skg asyik nk mkn laksa jee..pahni ada lg tayangan laksa.. tunggu hehee..

YANA SHAIFUL said...

K.Nieza: Jom kak..laksa byk lg nii.. bf tadi pun dgn laksa jgk.. lunch ni pun dgn laksa jgk hikhikk

YANA SHAIFUL said...

K.Mimi: tq kak..mmg kna dgn selera kami kat umah nii..sedap sgt..yana pnh msk laksa kuah penang nii..nsb baik and sedap hehee

YANA SHAIFUL said...

K.Diana: yana pun xeti nak msk laksa nii..inati umah K.Mimi tgk cam best jee..K.Mimi org penang mst pandai bt laksa ni kann..mmg sedap laa ;=)

YANA SHAIFUL said...

Amie: Jom kita mkn sama.. ada lagi nii hehee

YANA SHAIFUL said...

K.Nurul: Yana dh 3 kali pekena laksa nii..dari semalam smpai la tengah ari ni..duk mkn yg tu jee..mkin sedap plak hehee..

YANA SHAIFUL said...

K.Cek: ada lg ni K.Cek..jom kita mkn sama..xde sape nk tlg abiskan ;=)