Friday, October 7, 2011

PASTA WITH GARLIC AND CHILI~ jom bekpes ^__^

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..Dah bekpes kee..Yana pagi ni bekpes ala2 omputih lg..tibe je tekak ni nak mkn pasta masta pula..Resepi Pasta With Garlic and Chili ni dah lama disave dlm fail resepi and pagi td baru terasa nk mencubanya..tak sangka begitu cepat nak buatnya..mkn juga cepat sbb dh lapar hehee..

Resepi pasta ni Yana amek kat umah Tun..mmg sedap sbb ada cili..huhuu..mmg kegemaran yana cili tersebut.. klu tak pedas, maka tak selera lah yana  nak mkn..ngeee..jom kita intai resepi simple dan sedap nii..Kak Yana mintak izin ye Tun nak letak kat sini pula buat tatapan umum hihii..:=)

PASTA WITH GARLIC AND CHILI
Resepi; Tun_Telani



BAHAN-BAHAN:-
  • 400g spagetti- rebus dlm air + 1 sk garam ( yana guna jenis linguine )
  • 7 sb olive oil
  • 2 bj cili padi kering - me guna yg fresh, kerat halus ( yana guna yg fresh jgk )
  • 6 ulas bwg putih- me guna 3 ulas besar
  • 1 sb origano
  • 1 sb parsley (x letak, ganti dgn rosemary )
  • garam
  • lada hitam

CARA NAK BUAT:-

  • tumis bawang putih dan cili padi dgn api perlahan selama 2 minit.
  • masukkan origano, parsley, dan spagetti.
  • gaulkan sebati.
  • tambah garam dan lada hitam

Kan senang..Selamat Mencuba :=)

13 comments:

Gee® said...

salam ziarah,
tumpang makan pasta dik... sedapnyerrrr terlioq akak

Zaliedana said...

Yana amboi menu omputeh eks..Tapi versi melayu lah kan,sbbletak cili padi..Ct 1st time tgk pasta jenis linguine nih,jakun toi la..

Cheq Sue said...

amboi...sarapan kat london la ni ye pagi ni... mesti best tu

Amie said...

wow... menu mata biru ye.... sedapnya! suka makan ni tapi lagi suka kalau orang lain yang masak.... he heheh dah jemu masakan sendirilah ni...

Citarasa Rinduan said...

wah@@@@@@@@@@@@
nampak nyaminya...
nak sikit

Sue @ Nenie said...

salam Kak Yana..simple, memang simple...nampak pun sedap...

Yana Shaiful said...

@Kak Gee> jom la kak mkn sama..xbest jgk mkn sorang hehee

Yana Shaiful said...

@Ct> yana pun br tau pasta jenis ni..best jgk..mkn sikit dh kenyang sbb tebal :=)

Yana Shaiful said...

@Cheq Sue> haah Cheq Sue..jauh p bekpes ari ni hihii

Yana Shaiful said...

@Kak Amie> hahaa..yana pun dh lama xmkn org lain msk..nak p umah akak jauh sesgt..hmm..mkn kat kedai je lah kak..org lain jgk msk..huhuu

Yana Shaiful said...

@Kak Ayu> mai la kak Ayu..dh lama tgu akak ni hehee

Yana Shaiful said...

@Sue> mmg simple..kejap je nak msk.. klu males msk je pasta ni :=)

nuwairani ismail said...

simplenya resepi ni...kita sama la kak yana...kalau masak tak pedas, memang tak lalu nak makan...