Tuesday, April 12, 2011

MY LITTLE BABY~NUR DAMIA

Damia..beberapa jam selepas kuar dari rahim ibu..
Malam tadi sewaktu nak lelapkan mata tibe je hati wanita ni jadi sayu apabila melihat my little baby yg sedang lena..Dalam hati aku berbisik.." Damia dah besar..ibu macam tak percaya.." banyak dugaan masa pregnant and bersalin..bila diimbas kembali saat melahirkan my baby..rasa takut masih belum hilang tapi ibu gembira..susah nak ucapkan dgn kata2..My little baby damia..lahir pada usia 36 minggu dengan hanya berat 1.64 kg tapi ibu bersyukur..ibu sakit 5 minit je and Damia terus keluar..Damia sihat walaupun kecil jee..
Damia usia 2 ari
minum susu guna syringe..susu ibu tak ckp nak bg Damia minum.. Ibu kekurangan air susu..
ari ke 3 Damia kna duk dlm istana ni coz berat makin turun jadi 1.58 kg..ibu nangis jee masa tuu..

11 ari tinggal kat NICU Hospital Ampang memang memeritkan..tak sempat nak berpantang duk hospital..dah lah sejuk gilee..bagi makanan plak yg best2 hehee..paling sedih coz tiada hubby di sisi..dia keje kat Penang..ari minggu je dtg tgk kami..pe2pun Alhamdulillah..semuanya dah berlalu..My baby skg dah 10 bulan..cergas dan cerdas..dah tumbuh gigi 2 batang..makin cute je kalau senyum hehee..


Nantilah citer lain plak pasal my baby Damia..ari ni juz nak imbas kembali time lahirkan dia jee... Seronok..takut..semua ada...:-)

4 comments:

Tie-Ibu wawanisolehah said...

Owh Damia Prem baby ek.saya pon ada prem baby gak..kakak lahir 31 minggu berat 1.3 jer.Kalo tgk kat blog yg kanan sekali baju maroon.yg no 2 pon prem lahir 36minggu berat 1.7(kiri), alhamdulillah skrg dah besar & sihat.. adik (gambar yg tgh) lahir 38 minggu induce sebab hbp.
salam kenal

YANA SHAIFUL said...

Salam kenal kak..sama la dgn yana..sbb hbp kna induce..terpaksa la bersalin awal.. nnt yana singgah blog akak..

Cahaya hidup said...

alahai...keciknya baby...

YANA SHAIFUL said...

cahaya hidup: kecik jee coz lahir awal..berat 1.6 kg jee..skg dh besar & sihat..Alhamdulillah..