Monday, April 25, 2011

BIHUN GORENG SOS TIRAM~ breakfast pagi niii

Assalamualaikum dan slamat pagi semua..Hari ni indah sungguh cahaya matahari kat Kepala Batas nii..Okeylah..tak nak byk citer..Pagi ni nak tayang breakfast tadi..simple jee..Dah banyak kali buat tapi skg baru ada masa nak tayang..jom kita semak resepi simple nii..semua boleh buat kott..bihun goreng jee..:-)



BIHUN GORENG SOS TIRAM

Bahan-bahannya:-

Bihun secukupnya
2 biji bawang putih ( tumbuk halus )
1/2 inci halia ( tumbuk halus )
3 sudu besar sos tiram
isi ayam
kubis
Sayur campur
garam
bahan perisa
air secukupnya
minyak untuk menumis


CARA NAK BUAT:-

Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih dan halia hingga naik bau wangi. Kemudian masukkan sos tiram. Kacau kejap dan masukkan isi ayam.
Kemudian tambah air secukupnya dan masukkan garam serta bahan perisa. dan cukup rasa masukkan bihun. Gaul biar semua rata. Last skali masukkan kubis dan sayur campur. Gaul lagi dan tutup api..siap untuk dihidangkan.. Slamat mencuba :-)

6 comments:

Mas said...

simple dan mudah je bahan dia... boleh cuba ni :)

Wattie said...

Salam Yana,
Bihun goreng ni best kalau pekena panas panas.....

YANA SHAIFUL said...

Mas: breakfast simple jee..janji sedap and kenyang..hehee

K.wattie: haah..lpas goreng terus mkn bersama sambal kicap bercili..sedapnyaa..hehee

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam yana..umah k.atie klu msk meehoon,kaler kena merah2..br laju jer mkn...ngee

Zaliedana said...

Assalam yana,wat kunjungan balas nih..Yana duk kpla batas eks..Eh umuq bape yer,panggei yana ok kut..Bihun goreng bkn takat bf,mkn bila2 pong sedap ajer kan..

YANA SHAIFUL said...

k.atie: saje ari ni msk tak berkaler hehee

zaliedana: haah duk kepala bts.. umo dh hmpr menjejaki 30..hehee.. ok je pgl yana..bihun sesuai utk org xnk mkn ns..kononnya nk berdiet la nii :-)