Thursday, March 10, 2011

MEE GORENG SEMPOI MALAM JUMAAT

Baru sudah makan bersama hubby tercinta..makan mee goreng jee,, Kenyang sangat2..makan mee berlaukkan nugget je hehee..jom kita ke dapur semak resepi simple nii..


   


MEE GORENG

Mee secukupnya
Isi ayam
3 sudu besar cili kisar
2 ulas bawang putih
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos tomato
Kobis
Sawi
Carrot
Garam
Gula
Serbuk perasa
Minyak untuk menumis

CARA NAK BUAT:-

Panas minyal dan tumis cili kisar dan bawang putih. Kacau jap dan masukkan isi ayam.
Kemudian masukkan sos tiram dan sos tomato. Gaul semua dan masukkan carrot. Lepas tu tambah air sikit dan masukkan garam, gula serta serbuk perasa. Last sekali masukkan mee dan juga sayur-sayuran. Gaul semua biar rata dan siap..Slamat mencuba :-)

6 comments:

eina said...

mee goreng pun sedapp..tambah2 yg mee basah..kalu dumoh ni wat mee basah x dan mkn ko kito lah jwbnyo...hehehe

YANA SHAIFUL said...

suko lah klu tgk bdk2 mkn sapa xckp..umoh ni xdok bdk pemakan lg..ado org tuo pemakan jah..byk lah yg berlebihannyo..nak make byk takut tergemuk pulok..apa kes hikhikk

Kerull said...

Salam Yana..wah sedanya nampak mee goreng tu..sempoi2 pun kalau makan time lepas masak tu..bestnya...

YANA SHAIFUL said...

Kerull: haah..memang best..hujan plak kat luar lagi tambah best..hehee

Anonymous said...

nak rase mee brtambah sedap letak serbuk kari..sikit jer dlm secubit dua..letak masa menumis..gerenti mee goreng sedap..

resepi Awek Jelita..hehe

YANA SHAIFUL said...

wahhh..dpt petua mendapat kesedapan.. tq my luvly kazen..nnt kt try bt..heheee