Sunday, June 17, 2012

ROTI BAKAR CHEESY KAYA

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua ^^..n3 nak cepat sbb nak keluar dating kejap lagi..sempat lagi buka cik lappy sementara menunggu En.hubby bersiap sedia ^^..Meh layan simple bekfes kami pagi tadi..Roti Bakar Cheesy Kaya..nak buat pun kejap jer..sesuai untuk bekfes dan juga untuk minum petang..kalau kawan2 xde idea nak masak apa petang nanti bleh lah cuba roti bakar yang simple nii ekkss..



ROTI BAKAR CHEESY KAYA

4 keping roti wholemeal @ roti putih
2 keping keju cheddar
2 biji telur ~ dipukul kembang
Jem kaya @ jem kesukaan secukupnya

CARA NAK BUAT:-

  1. Sapukan jem kaya pada roti dengan rata.
  2. Kemudian letakkan sekeping keju cheddar dan tutup dengan sekeping roti lagi
  3. Celupkan roti di dalam telur yang telah dipukul tadi dan bakar sehingga masak. Sedia untuk dihidangkan..
Selamat Mencuba :-)

8 comments:

Amie said...

enaknya sarapan pagi yana... selamat berdating, elok1 jalan ye yana sayanggg

Nuwairani Ismail said...

hamboi2...kemaen lagi dia...nak gi dating la pulak...kite ni jugak duk melangut kat rumah, tak tahu nak buat apa.

rahel said...

nampak sedap la roti bakar berkeju ni...memang sesuai utk ditry..tapi kan..nak tanya la..Yana bakar kat oven k kat kuali?

Yana Shaiful said...

@Kak Amie> sarapan biasa2 jer kak.. insyaAllah ^_^

Yana Shaiful said...

@Nani>hihii..ari ni je dpt dating..lpas ni kna perintah berkurung dlm umah je laa ^_^

Yana Shaiful said...

@Rahel> owhh lupa nk gtau..yana bakar dlm non stick pan jer ^_^

Yana Shaiful said...
This comment has been removed by the author.
quinnie said...

resepi cam gini bagus utk habiskan roti..heheheh...sedapnya!!! suka roti..:)