Wednesday, June 20, 2012

COSLOW

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..hmm..tgh pening kepala fikir nak masak apa utk lunch nii..xmau mkn nasi..nak something yang ringan2 ajer tapi mengenyangkan^^..sambil berfikir tu kita cuci mata dulu dgn Coslow yana buat utk makan bersama dgn Grilled Chicken Chop ari tu..resepi simple dari Kak Mas Duniaku tapi yana amek kat MyResepi..sory yer Kak Mas..ada sedikit bahan yana tambah untuk kesesuaian tekak kat umah nii..lidah En.hubby sensitif sangat..ada jer yang kurang..xcukup lemak manis laa..kalau masam sikit lagi sedap laa katanyaa hihii..xpe lah..kita ikut ajer..Dia jgk yang abiskan ^^..moh kita layan dulu..nak jalan2 umah kengkawan plak..jumpa lagiii ^^


COSLOW
Resepi : mass80@MyResepi

BAHAN-BAHAN:-
2 cawan kobis bulat mentah yang dipotong halus2
1 cawan carrot yang dipotong halus2
1/2 cawan mayonis - @ ikut masing1 nak banyak atau sikit pun boleh
5 sudu besar susu segar
sedikit garam
1 sudu besar perahan jus lemon ~ yana tambah
Sedikit gula ~ yana tambah

CARA NAK BUAT:-
  1. Potong halus2 kobis bulat dan carrot, basuh dan toskan.
  2. Campurkan dgn mayonis, susu segar dan sedikit garam.
  3. Gaul sebati dan simpan dalam peti ais 1 - 2 jam, kemudian boleh dimakan.
Selamat Mencuba :-)

6 comments:

Liza said...

bestnya coleslaw tu, ada lg tak semangkuk? hiihihihi

EmbunRosaliza said...

Sedap dan berkhasiat juga nih, best mkn sejuk2. kalo beli kat kepci tu kobis selalu yg keras je, mkn pun tak best. minta semangkuk yana

zila norazila said...

salam yana cygg..wwahhh terliur sungguh kita nie..he hehe mcm nk berlari2 ank ke rumah kamu..he heee nk mintak semagkuk:)

Nieza said...

sedapnya tgk coslow ni Yana..lama tak buat dan lama tak makan..:)

Nuwairani Ismail said...

dah lama nani x buat coleslaw. ini kalau makan dengan ciken chop, beef steak, memang sedap!

quinnie said...

yana..kita pun suka kalau buat coslow ni letak skit susu..baru terasa lemak2 dia...yummyyy!!!