Friday, September 30, 2011

THE VERSATILE BLOGGER DARI LIFE IS BEAUTIFUL~ tq ^__^

Assalamualaikum dan bersua lagi..buka je blog tadi terus dapat award yg amat bermakna..Tak leh nak ckp byk ni coz byk homework kena buat..sebelum Damia buka mata..ibu kena siapkan dulu..kalau tak xde masa nak buat..krg cikgu potong markah pula klu antar lambat hikhik..TQVVMV pada Nani Life Is Beautiful coz sudi bagi award ni..

Seperti Nani juga, K.yana c&p je homework ni yee..betul2 nak cepat niii!!! :=) 


1. Thank and link back the person who gave you this award
(Ucapkan terima kasih dan link balik kepada orang yang beri award ini)
2. Share 7 things about yourself on the post
(Kongsi 7 perkara mengenai anda)
3. Pass the award to fifteen bloggers that you think deserve it.
(Berikan kepada 15 bloggers yang anda rasa layak)
4. Lastly contact all the bloggers that you've picked for the award.
(Hubungi semua yang menerima)

No 1..dah settle:=)
No 2..buat simple je laa ek huhuu...

  1. YANA PEMINAT KARTUN..mcm budak2 kan tapi serius mmg yana suka yg amat kartun DRAGON BALL dan DETECTIVE CONAN..tak tahu kenapa yana menggilai watak Goku dan juga Conan..harap2 mak mertua tak tahu..kalau tak mmg malu..huhuu
  2. YANA SUKA CUCI TOILET..dahulu, kini dan selamanya..caya x..hihiii..Kalau masuk toilet mst lebih 15 minit sbb yana akan cuci keseluruhan toilet tiap kali masuk..Sejak dari kecik mmg mcm ni perangai yana..suka main dgn berus..so, semua yana gosok dan sental..maka bersih lah toilet kita..wangi selalu :=)
  3. YANA SUKA AFC CHANNEL..best tgk org makan sambil belajar masak dan juga nak deco2 makanan sikit hehee..paling digemari semestinya Jamie Oliver, Anna Olsen, French Food At Home dan Daily Cook..Kat Malaysia mesti lah Chef Wan..xde yg two..:=)
  4. YANA SUKA KUCING..mmg terlalu menyayangi kucing..Pernah bela seekor kucing betina hampir 6 tahun..nama kucing DD..DD mati sbb sakit..tak sempat nak bawa g klinik..masa tu yana tgh study kat utara so, takde sape kat umah nak bawa dia jmpa doc..hmm..xmau citer coz dah nak nangis nii..mmg yana sayang sangat kat DD.
  5. YANA SUKA MAKAN CILI API..Kat umah WAJIB kena ada..buat ulam sedap!!
  6. YANA SUKA LIPSTIK..bape banyak ek lipstik yana..hmm..banyak kot huhuu
  7. YANA  TAK SUKA LIPAT KAIN BAJU dan suka je tgk kain baju menggunung dlm bakul tapi yana suka iron baju..huhuu..ada jugak ayat nak cover tuu..ngeee
No 3..kena panjangkan award ini kepada 15 blogger lain..jeng-jeng-jeng..kita tgk siapa yang kena =)
Diharap sudi menerima dan buat homework sikit ek..bukan selalu kan hihii..yg tak tersenarai jgn kecik ati pula..lain kali kita bagi..hmm..mcm ada org nak award lg kat kita =)

Yahuuu..DONE!!!

8 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam yana..K.atie dtg nk amik award..terima kasih ya,ingat ngan k.atie
K.atie pon suka tgk channel AFC 703,klu ada Restorant makeover lagi k.atie minattttt:D

nuwairani ismail said...

hihih.....kak yana...kite pon suke makan pedas...kalau kata nak cuci toilet selalu tu tak jugak la...tapi selalunya sebelum guna pastikan toilet bersih, lepas guna pon toilet bersih jugak. memang lama duk dalam toilet...terima kasih ye kak yana...pelajar pertama hantar homework ni. heheh

Yana Shaiful said...

@Kak Atie> best kan channel tu..byk bleh blaja..lg2 yana yg br nak msk dapur ni hehee

TQ kak amek award :=)

Yana Shaiful said...

@Nani>toilet mmg slalu kna bersih kan..ekceli disebalik suka cuci toilet ada citer lain..k.yana sebenarnya suka main buih sabun..sbb tu suka cuci toilet..klu mandi mst nak mandikan bilik air tu skali hihiii

Zaliedana said...

Assalam yana,Tq sudi bagi award nih,nani pon da bagi gak,insyaAllah mlm2 karang ct amik n gantung kat umah ya award ni..Percaya x kat umah ct nih hubby jer yg selalu cuci toilet,Spanjang kawen da 2 3 kali jer kut ct cuci,hubby seminggu 2 3 kali cuci,huhu,malas betoi bini dia kan..

Amie said...

Assalam Yana.... terpandang nama kita dalam senarai tu... he hehehh kena cepat-cepat balik rumah nak siapkan tugasan ni.... he heheh tq Yana atas ingatan itu...

EmbunRosaliza said...

Assalam yana, akk dh amik, mekasih ya, wah bestnya rajin cuci toilet...best dok lama2 heheh

Diana @ Melley Mey said...

terima kasih yana d atas ingata... nnt akak ambik yer yana.. :)