BIHUN SUP MUDAH DAN CEPAT
Bihun secukupnya
Air secukupnya
3 ulas bawang putih
1/2 inci halia
3 biji cili api
Sawi
Kubis
Carrot
Isi ayam (bahagian dada)
1 biji telur
Garam
serbuk perisa
serbuk lada hitam
limau kasturi
Minyak utk menumis
CARA NAK BUAT :-
Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih, halia dan cili api.
Kemudian masukkan isi ayam dan carrot. Kacau sekejap dan masukkan air ikut suka. Nak kuah
banyak tambah air banyak2 :-)
Lepas tu masukkan garam, bahan perisa serta serbuk lada hitam.
And then masukkan bihun yang telah direndam td bersama2 dgn sawi dan kubis.
Last skali pecahkan telur. Tunggu sehingga masak. Sebelum mkn perah limau kasturi. Br ada rs masam dan pedas. Senang sgt2..:-)
No comments:
Post a Comment