Wednesday, February 16, 2011

KEK BATIK CHOCO TIGER



Rasanya dh lewat sgt nk ckp psl resepi ni..tp xpe lah, yana nk ckp gak hehee..cuti Maulidur Rasul awal2 g dh bgn coz nk bt kek batik utk hubby..feveret dia klu ada kaitan dgn coklat..dia suka sgt coklat..Semlm dia mkn ns mentah so ari ni kena la kembalikan keyakinan pada dia bahawa isteri dia ni bleh masak hikhik..
Kek batik ni biasa je cuma yana tambah biskut choco tiger berkrim nk bg rs coklat lebih..bt pun skit je..hubby je nk mkn hehee..jom kt tgk bahan keperluannya...

KEK BATIK CHOCO TIGER

20 keping biskut marie ( patah2kan )
5 keping biskut choco tiger berkrim ( jgn buang krim )
1 1/2 cawan milo
1 cawan air
2 sudu besar mentega
1/2 cawan susu pekat

Cara nak buat :-
1. Asingkan biskut choco tiger dgn krim. tumbuk kasar biskut tersebut.
2. Panaskan sedikit air bersama krim biskut choco tiger hingga hancur. Pastu mskkan
    biskut choco tiger, milo dan air. kacau.
3. Masukkan susu pekat dan mentega. kacau hingga sdikit pekat.Tutup api dan 
    masukkan biskut marie kedalam adunan td dan kacau hingga biskut diliputi coklat.
4. Last masukkan dlm apa2 je bekas dan tekan bg padat. lepas tu masuk je lam
    peti tgu hingga dia sejuk dan keras skit br best mkn :-) slamat mencuba!!

No comments:

Post a Comment